Babynest ile Tummy Time

13-07-2021 13:30
Babynest ile Tummy Time

Babynest ile yüzüstü (tummy time) aktiviteleri ;

Bebekler doğdukları günden itibaren uyumaya bayılır. İlk zamanlarda uyku saatleri 17-18 saat olan bebekler 6. Aydan sonra uyku süreleri 13-15 saatlere düşebilir. Henüz yürüyemeyen ve emekleyemeyen bebekler , siz desteklemedikçe hareket edemezler. Bebekler de fiziksel sağlığı bizler gibi kaslarını çalıştırmaya ihtiyaç duyarlar.Bu hareketler bebekleri rahatlatır ve kas gelişimlerini destekler. Tummy time aktiviteleri bu sebepten önemlidir ve uzmanlar tarafından sıkça önerilir.

Yüz üstü aktivetelerinin amacı bebeğiniz siz yanında iken yüz üstü aktivitelerine yeterli zamanın ayırılmasıdır. Tutma,taşıma,yön değiştirme gibi aktiviteler olarak örneklendirilebilir.

Bebeğinizin yüz üstü aktivitelerini arttırmak boyun ve omuzlardaki kas gelişimine destek olur. Yürümeye yardımcı olan yuvarlanma,dönme,oturma ve emekleme aktivitelerine yardımcı olmaktadır. Gövde stabilitesini ve baş kontrolünü destekler. Bebek sürekli sırt üstü yatmadığı için baş arkasının yassı şeklini alma riskini azaltır.
Bebeğin karın üzerinde yatırılıp kaslarının geliştirilmesi ile yatarken dönme, destekli oturma,desteksiz oturma,emekleme, ayağı kalkma gibi hareketlerin gelişmesinde büyük rol oynar. Karın üzerinde zaman geçiren bebekler, bu becerileri daha rahat kazanır.

Tummy time aktivetelerinde bebeklerin yerle temas etmemesi büyük önem taşır. Bu sebepten babynestimiz bu aktiviteler için tercih edilmektedir ve özellikle babynestin taşınabilir olması anneler için büyük kolaylık sağlamaktadır. Yüksek yan dolguları sayesinde güvenli bir ortam oluşturmaktadır.Bebeğin kollarını yan desteklere koyarak boynunun güçlenmesi ve motor becelerin gelişmesini sağlamaktadır

 

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.